Om

Om Söderport, restaurang, konsertlokal, café, ölhak i Gamla Stan i Kalmar. 

bob lokal.jpg

OM SÖDERPORT

Sedan 2003 har Söderport fungerat som en oas mitt i de äldsta delarna av Kalmar, beläget precis utanför slottet i den anrika miljön runt gamla stan ligger vårt fantastiska hus som vi tycker har Kalmars bästa häng.

Vare sig det bara är en helt vanlig restaurangkväll i november eller en tidig kväll mitt i sommaren då uteserveringen fullkomligt bubblar av folk och spänningen inför kvällens konsert börjar märkas av. Söderport är just det, kombinationen mellan schysst käk, konserter inom pop, blues, jazz, dans, rock, indie, techno osv. Stället för musik som är på riktigt.

Genom åren har en rad artister klivit upp på Söderports scen. Några vi är extra stolta för att de besökt oss är bl.a ett gäng Popidyll-artister:

Icona Pop, Little Jinder, Elliphant, Thomas Stenström, The Royal Concept, Kornél Kovács, Silvana Imam. En varm augustikväll 2012 hade Lilla Klubben lyckats boka in Future Islands.

På Bluessidan via fantastiska Crossroads har vi genom åren fått se dessa guldkorn Lurrie Bell, Lil´ Ed & The Blues Imperials, Lazy Lester, Charlie Musselwhite, Sven Zetterberg De fyra första artisterna är från USA och rankas oerhört högt inom blueskretsar. De har haft fler sådana artister på Söderport, bl.a. Grammyvinnaren Alvin ”Youngblood” Hart, Corey Harris och Duke Robillard.

Sedan har vi under Söderport själva arrangerat slutsålda konserter med Avantgardet, Christian Kjellvander, Moneybrother, Daniel Lemma m.fl.

Så till sist, varmt välkomna att besöka oss när som under året, vi har inte öppet jämnt. Men när vi håller öppet så kan vi med gott samvete kalla oss stans trevligaste hak, för det är ju just vad vi är! Ett hak för en enkel men fantastisk måltid, eller ett konsertbesök eller bara på tu man hand över en öl eller ett glas vin i baren...